poniedziałek, 12 czerwca 2017

3 BIT

W mojej rodzinie każdy uwielbia to ciasto. Jest słodkie, no ale ciacho takie musi być. Jest proste w wykonaniu, więc polecam Wam ten przepis o każdej porze roku.

3 BIT // Fabryka Inspiracji by Natalia Mizerska


1.    Biszkopt (z 4 jaj) przepis na biszkopt
2.    Masa budyniowa
1,5 szklanki mleka
0,5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2,5 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 kostka margaryny

1 szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. W 0,5 szklanki mleka rozmieszać obie mąki i wlać na gotujące się mleko ciągle mieszając. Margarynę rozetrzeć i dodawać po jednej łyżce przestudzony budyń (zmiksować margarynę z budyniem).

3.    Herbatniki
4.    Masa kajmakowa – krówkowa
5.    Herbatniki
6.    Śmietana
0,5 litra śmietany 30% lub 36% ubić bez dodatku cukru i wyłożyć na herbatniki.
7.    Na wierzchu posypać pokruszonymi herbatnikami lub wiórkami kokosowymi.

3 BIT // Fabryka Inspiracji by Natalia Mizerska