poniedziałek, 13 marca 2017

MAKARON ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM

Takie pyszności!
Makaron ze szpinakiem i łososiem // Fabryka Inspiracji by Natalia Mizerska

 Co potrzebujemy?
1 opakowanie ulubionego makaronu (u mnie tagliatelle)
1 opakowanie świeżego szpinaku
1 filet z łososia
śmietana 30%
jogurt naturalny
3 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny
olej kokosowy do smażenia

Łososia przyprawić sokiem z cytryny i ulubionymi ziołami, zawinąć w folię do pieczenia ryb i wstawić do nagrzanego do 200 st.C piekarnika. Pieczemy ok. 20-25 minut.

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podsmażyć wraz z pokrojonym czosnkiem na 1 łyżce oleju kokosowego. 
Pod koniec smażenia dodać trochę śmietany i jogurtu naturalnego oraz sól i pieprz. 

Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem śmietanowo-szpinakowym. Na wierzchu ułożyć kawałki pieczonego łososia.

Łososia pieczonego można zastąpić wędzonym.

Makaron ze szpinakiem i łososiem // Fabryka Inspiracji by Natalia Mizerska

Makaron ze szpinakiem i łososiem // Fabryka Inspiracji by Natalia Mizerska