poniedziałek, 13 marca 2017

MAKARON ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM

Takie pyszności!
Makaron ze szpinakiem i łososiem // Fabryka Inspiracji by Natalia Mizerska



Co potrzebujemy?

1 opakowanie ulubionego makaronu (u mnie tagliatelle)
1 opakowanie świeżego szpinaku
1 filet z łososia
śmietana 30%
jogurt naturalny
3 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny
olej kokosowy do smażenia


Łososia przyprawić sokiem z cytryny i ulubionymi ziołami, zawinąć w folię do pieczenia ryb i wstawić do nagrzanego
do 200 st.C piekarnika. Pieczemy ok. 20-25 minut.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Szpinak podsmażyć wraz z pokrojonym czosnkiem na 1 łyżce oleju kokosowego.
Pod koniec smażenia dodać trochę śmietany i jogurtu naturalnego oraz sól i pieprz.
Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem śmietanowo-szpinakowym. Na wierzchu ułożyć kawałki pieczonego łososia.


Wskazówka:
Łososia pieczonego można zastąpić wędzonym.


Makaron ze szpinakiem i łososiem // Fabryka Inspiracji by Natalia Mizerska

Makaron ze szpinakiem i łososiem // Fabryka Inspiracji by Natalia Mizerska