sobota, 7 stycznia 2017

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI




MASA SEROWA

1,2 kg sera
4 jajka
250 g margaryny
1 szklanka cukru
2 opakowania cukru wanilinowego
2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego

CIASTO

3 szklanki mąki pszennej
5 żółtek
3 łyżki cukru
250 g margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia

PIANA

5 białek
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 puszka brzoskwiń w syropie



Składniki na masę serową miksujemy i gotową masę wstawiamy do lodówki.
Zagniatamy składniki na ciasto i dzielimy na dwie części. Jedną z nich chowamy do zamrażarki, a drugą wykładamy na dno blaszki do pieczenia.
Na spód wylewamy masę serową.
Następnie kładziemy brzoskwinie okrojone w kostkę.
Kolejną warstwą jest piana z białek, cukru i mąki.
Na wierzch ścieramy na tarce zamrożone ciasto.
Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 50 minut.
Można posypać cukrem pudrem.



Wskazówka:
Ja po wystudzeniu wkładam sernik na noc do lodówki. Według mnie najlepszy jest następnego dnia :)


Sernik z brzoskwiniami // Fabryka Inspiracji by Natalia Mizerska